Tek Katlı Şantiye Binaları

ŞANTİYE BİNALARI

Her türlü çalışma ve iklim koşullarına uygun güvenli şantiye binaları isteğe bağlı olarak; çalışma ofisleri, dinlenme, yatakhane, yemekhane, mutfak, wc – duş ünitelerinin tamamını kapsayabilir nitelikte üretilebilir. Kurulumu ekiplerimizce yapılarak kullanıma hazır halde teslimi yapılmaktadır.

PREFABRİK ŞANTİYE BİNALARI NEDİR?

Prefabrik şantiye yapıları, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların genellikle tercih ettiği yapılardır. Sürekli şantiye değiştirdikleri için sökülüp yeniden montaj yapılma imkanı tanıdığından dolayı uzun yıllarca kullanılabilecek yapılardır. Beton yapılara oranla daha uzun ömürlü olmaları, hem kalıcı hem de taşınabilir olmalarının avantajları da tercih edilme nedenleri arasında yer alır.

PREFABRİK ŞANTİYE BİNALARI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Şantiyelerde kullanılmak üzere; yemekhane, yatakhane, wc duş, giyinme soyunma üniteleri, depo ve prefabrik ofis yapıları olarak kullanım alanlarına sahiptir. Prefabrik şantiye yapılarında kullandığımız kaynaksız yapı teknolojisi prefabrik yapıların daha uzun ömürlü ve daha sağlam olmasını sağlar. Prefabrik ofisler hem standart planlar kullanılarak müşterilerimize sunulmaktadır hem de ihtiyaca göre teknik ekibimiz tarafından dizayn edilmektedir. Tüm deprem ve afet yönetmeliğine göre imal edilen ürünlerimiz, yasal olarak alınması gereken tüm üretim ve teknik sertifikalara sahiptir.

PREFABRİK ŞANTİYE BİNALARININ AVANTAJI NEDİR?

Şantiye ve ofis binaları son yıllarda iş dünyasının birçok sektörü tarafından tercih edilmektedir. Şantiye binalarının tercih edilmesinin temel nedeni geçici bina ihtiyacı olması iken; ofis binaları için tercih edilmesinin temel nedeni şık ve kolay dekore edilebilir yapılar olmalarıdır.
Şantiye ve ofis binaları genellikle tek katlı olarak tercih edilmesine rağmen, isteğe göre çok katlı da yapılabilmektedir. Farklı büyüklüklerde ve farklı alanlarda prefabrik yapılar bulmak mümkündür. Şantiye binalarında standart yapılar tercih edilirken, ofis binaları konusunda özellikle iç yapıda değişiklik talep edilebilmektedir.
Şantiye binaları, şantiyelerde yapılması gereken masa başı işlerin sağlıklı şartlarda tamamlanabilmesi, uzun süreli ve konaklama gerektiren projeler çalışanların konaklama, yemek, temizlik vb. ihtiyaçlarının giderilmesi için oldukça önemlidir. Bunun yanında bu binaların kolaylıkla sökülüp taşınabiliyor olması da inşaat firmalarının bu yapıları tercih etmesini sağlamaktadır.

PREFABRİK ŞANTİYE BİNALARI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

 Firmanın üretim tesislerinin gezilmesi,
 Geçmişte prefabrik ev ya da şantiye yapıları yapmış oldukları müşterileri ile görüşülmesi,
 Referanslarının araştırılması,
 Firmanın üretim ve kalite sertifikalarının sorulması,
 Kullandığı malzemelerin detayları ve teknik özelliklerinin istenilmesi,
 Üretimini ya da montajını yaptığını ürünün garantisinin istenmesi,
 Sökülüp tekrar montaj edilebilme özelliğine sahip olması,
 Deprem ve Yasal Yönetmeliklere göre üretim yapılmış olması,
 Firmanın geçmişine, sağlamlığına ve istikrarına dikkat edilip araştırılmasıdır.

H BİRLEŞİM SİSTEMLİ PREFABRİK ŞANTİYE BİNASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Önceden hazırlanmış beton kaide üzerine çelik cıvata ile montajı yapılmaktadır. İç bölme birleşimlerinde de H profiller kullanılmaktadır. Genişlikler ve uzunluklar  125,5 mm’nin katları olacak şekilde hazırlanan planlarda, 90 kg ağırlıkları aşmayan dolu duvar paneli, pencereli duvar paneli ve kapılı duvar paneli olmak üzere 3 farklı duvar bulmakta olup standart duvar kalınlığı (8+44+8mm=60 mm) olmaktadır.

TAŞIYICI SİSTEM;

Hafif prefabrike tekniğinin tüm özelliklerini içeren yapılarda, depreme karşı dayanıklı bir sistem olan çerçeve sistemi tercih edilmektedir. 100 kg/m2 kar yükü ve 90km/saat rüzgâr hızı, 1. derece deprem şartları ve 3 iklim bölgesi esas alınarak üretilmektir. Standart parçalar, çelik kolon ve makas ile 40x60x1.5 mm profil âşıklar kullanılmaktadır. Tüm bağlantılar çelik cıvata ve somunlar ile yapılmakta olup, paslanmaya karşı astarlanmaktadır.

DIŞ DUVARLAR;

Dış yüzeyde ısıya ve sese karşı yalıtılmış, alev almayan, rutubetten ve sudan etkilenmeyen 8 mm kalınlığında 1250x2500 mm ebatlarında, ~1300kg/m3 yoğunlukta, B1 DIN4102 Part1 (alev almaz), ısı iletkenlik katsayısı (^10’Ckuru):0.15W/Mk, çimentolu yonga levha (BETOPAN) bulunmaktadır. İç yüzeyinde ısıya ve sese karşı yalıtılmış, alev almayan, rutubetten ve sudan etkilenmeyen 8 mm kalınlığında 1250x2500 mm ebatlarında, ~1300kg/m3 yoğunlukta, B1 DIN4102 Part1 (alev almaz), ısı iletkenlik katsayısı (^10’Ckuru):0.15W/Mk, çimentolu yonga levha   (BETOPAN) bulunmaktadır. İki yüzey kaplamasının arasına 44 mm kalınlığında 20kg/m3 yoğunlukta B-1sınıf polistren sert köpük kullanılmaktadır. Isı iletim kat sayısı k- 0,40 kcal/m2°Ch  veya k=0,44 W/m²K’dır. Dış duvar kalınlığı 60 mm, yükseklik 2500 mm olmaktadır..

İÇ DUVARLAR;

Her iki yüzeyde ısıya ve sese karşı yalıtılmış, alev almayan, rutubetten ve sudan etkilenmeyen 8 mm kalınlığında 1250x2500 mm ebatlarında, ~1300kg/m3 yoğunlukta, B1 DIN4102 Part1 (alev almaz), ısı iletkenlik katsayısı (^10’Ckuru):0.15W/Mk, çimentolu yonga levha (BETOPAN) bulunmaktadır. İki yüzey kaplamasının arasında 44 mm kalınlığında 20kg/m3 yoğunlukta B-1sınıfı polistren sert köpük kullanılmaktadır. Isı iletim kat sayısı k=0,50 kcal/m2°Ch veya 0,52 W/m²K’dir. İç duvar kalınlığı 60 mm olmaktadır.

ÇATI KAPLAMASI;

Çatı; hafif çelik makas sistemli olup, çatı aşıkları 40x60x1,5 mm profil âşıklardan oluşmaktadır. Çatı kaplaması 0,50 mm kalınlığında 27 mm hadveli DIN EN 10142, naturel 27/200 formunda galveniz trapez kesitli sac veya kırmızı/yeşil onduline olmaktadır. Bina etrafına 200 mm genişliğinde DKP sacdan bükülmüş saçaklar yapılmaktadır.

TAVAN KAPLAMASI;

Tavan; asma tavan olup, tavan kaplaması olarak 12,5 mm kalınlığında beyaz  alçıpan kullanılmaktadır. Isı yalıtımı olarak alçıpan üzeri 100 mm kalınlığında 14 kg/m3 yoğunluğunda DIN4102 ve TS EN 13501–1, yanmaz A sınıfı rulo cam yünü ile kaplanmaktadır. Isı iletim kat sayısı k=0,32 kcal/ m2°Ch veya 0,37 W/m²K’dir.

KAPILAR;

Dış kapılar: 900X2000 mm ebatlarında metal kapı olup, kapı kolu ve gömme kilitleri takılmaktadır.

İç kapılar: 820x1950 mm ebatlarında metal kapı kasalı Amerikan panel kapı kullanılmakta olup, metal kapı kolu ve gömme kilitleri takılmaktadır. (Koğuşlarda perde kullanılmaktadır.)

PENCERELER;

PVC doğramalar ısı camlı, cam kalınlığı 4+10,5+4 mm çift cam olup camları takılmaktadır ve EGEPEN marka kullanılmaktadır. Pencere çerçeveleri beyaz renk yapılmaktadır.

ELEKTRİK TESİSATI;

Elektrik tesisatı tarafımızca çekilmekte olup, aydınlatma için glop lamba kullanılmaktadır. Uygun yerlere priz ve anahtarlar konulmaktadır. Tüm tesisat kabloları antigron kablo olup sıva üstü döşenmektedir.  (Lamba kabloları 2x1,5 mm, priz kabloları 3x2,5 mm kalınlığında olmaktadır.) Topraklama tesisatı mevcut olup, topraklama çubuğu müşteri tarafından alınıp tarafımızca montajı yapılmaktadır. Sigortalar takılarak, bir adet sigorta kutusu konulmaktadır. Elektrik sayacının temini ve elektrik aboneliği müşteriye ait olmaktadır. Tüm elektrik malzemeleri TSE’li ve garantilidir.

SIHHİ TESİSAT;

Sıhhi tesisat tarafımızca çekilmektedir. Tüm tesisat boruları sıva üstü döşenmektedir. Sıhhi tesisat aksesuarları binanın kullanım amacı (yatakhane, yemekhane, ofis vb. ) ve alıcının isteği doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Tüm sıhhi tesisat malzemeleri TSE’li ve garantilidir.

ZEMİN KAPLAMALARI;

Şantiye binalarında binanın taşınmasında avantaj sağlamadığı için yer döşemesinin yapılması tercih edilmezken, alıcı eğer ister ise çeşitli şekilde yapılabilmektedir.

BOYA;

Çift kat plastik boya ile boyanmaktadır.

SANDWİCH PANEL PREFABRİK ŞANTİYE BİNASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Önceden hazırlanmış beton kaide üzerine çelik cıvata ile montajı yapılmaktadır. İç ve dış bölme birleşimlerinde H profiller kullanılmaktadır.

TAŞIYICI SİSTEM;

Hafif prefabrike tekniğinin tüm özelliklerini içeren yapılarda, depreme karşı dayanıklı bir sistem olan çerçeve sistemi tercih edilmektedir. 100 kg/m2 kar yükü ve 90km/saat rüzgâr hızı, 1. derece deprem şartları ve 3 iklim bölgesi esas alınarak üretilmektir. Tüm bağlantılar çelik cıvata ve somunlar ile yapılmaktadırve paslanmaya karşı astarlanmaktadır.

İÇ VE DIŞ DUVARLAR;

Dış duvarlarda 60 mm kalınlığında polistran sandwich panel kullanılmaktadır.

İç duvarlarda 60 mm kalınlığında polistran sandwich panel kullanılmaktadır.

SANDWİCH PANEL CEPHEPAN 1000P EPS İZOLELİ DIŞTAN VİDALI CEPHE PANELİ TİP:60

Üst: 0,40mm kalınlıkta 7 mikron astar + 20 mikron polyester RAL9002 boyalı galvaniz sac,

Alt: 0,40mm kalınlıkta 7 mikron astar + 20 mikron polyester RAL 9002 boyalı galvaniz sac,

Arası: 5 cm kalınlıkta 16 kg/m³ yoğunlukta polistren izoleli, cephe kaplamadır.

TAVAN KAPLAMASI;

Tavan; asma tavan olup, tavan kaplaması olarak 12,5 mm kalınlığında beyaz  alçıpan kullanılmaktadır. Isı yalıtımı olarak alçıpan üzeri 100 mm kalınlığında 14 kg/m3 yoğunluğunda DIN4102 ve TS EN 13501–1, yanmaz A sınıfı rulo cam yünü ile kaplanmaktadır. Isı iletim kat sayısı k=0,32 kcal/ m2°Ch veya 0,37 W/m²K’dir.

ÇATI;

Çatı; hafif çelik makas sistemli olup, çatı aşıkları 40x60x1,5 mm profil âşıklardan oluşmaktadır. Çatı kaplaması 0,50 mm kalınlığında 27 mm hadveli DIN EN 10142, naturel 27/200 formunda galveniz trapez kesitli sac veya kırmızı/yeşil onduline olmaktadır. Binanın her iki makas alın cepheleri PCV Lambri veya boyalı lambri sac kaplanmaktadır. Bina etrafına 200 mm genişliğinde DKP sacdan bükülmüş saçaklar yapılmaktadır.

KAPILAR;

Dış kapılar: 900X2000 mm ebatlarında metal kapı olup, kapı kolu ve gömme kilitleri takılmaktadır.

İç kapılar: 820x1950 mm ebatlarında metal kapı kasalı Amerikan panel kapı kullanılmakta olup, metal kapı kolu ve gömme kilitleri takılmaktadır. (Koğuşlarda perde kullanılmaktadır.)

PENCERELER;

PVC doğramalar ısı camlı, cam kalınlığı 4+10,5+4 mm çift cam olup camları takılmaktadır ve EGEPEN marka kullanılmaktadır. Wc’lerde havalandırma için menfez kullanılmaktadır. Pencere çerçeveleri beyaz renk yapılmaktadır.

ELEKTRİK TESİSATI;

Elektrik tesisatı tarafımızca çekilmekte olup, aydınlatma için glop lamba kullanılmaktadır. Uygun yerlere priz ve anahtarlar konulmaktadır. Tüm tesisat kabloları antigron kablo olup sıva üstü döşenmektedir.  (Lamba kabloları 2x1,5 mm, priz kabloları 3x2,5 mm kalınlığında olmaktadır.) Topraklama tesisatı mevcut olup, topraklama çubuğu müşteri tarafından alınıp tarafımızca montajı yapılmaktadır. Sigortalar takılarak, bir adet sigorta kutusu konulmaktadır. Elektrik sayacının temini ve elektrik aboneliği müşteriye ait olmaktadır. Tüm elektrik malzemeleri TSE’li ve garantilidir.

SIHHİ TESİSAT;

Sıhhi tesisat tarafımızca çekilmektedir. Tüm tesisat boruları sıva üstü döşenmektedir. Sıhhi tesisat aksesuarları binanın kullanım amacı (yatakhane, yemekhane, ofis vb. ) ve alıcının isteği doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Tüm sıhhi tesisat malzemeleri TSE’li ve garantilidir.

ZEMİN KAPLAMALARI;

Şantiye binalarında binanın taşınmasında avantaj sağlamadığı için yer döşemesinin yapılması tercih edilmezken, alıcı eğer ister ise çeşitli şekilde yapılabilmektedir.